Beques per a persones Trans*: vine a fer esport amb Panteres Grogues

Programa de beques per a la pràctica esportiva de persones trans* de Panteres Grogues, club esportiu LGTBIQ+

Ets una persona trans* i vols fer esport en un espai inclusiu i segur? Vine a Panteres Grogues. Fins al 30 de desembre de 2024 pots accedir a una de les 10 beques que posem a disposició de persones trans* per a la pràctica de l’esport , d’activitats culturals o de wellness que triïs dins de la nostra trentena de seccions. 

què et financia cada beca de panteres grogues?

Cada beca per la pràctica d’activitats de persones trans* dins de Panteres Grogues és anual des del moment en que s’aprova, i inclou els següents costos:

– la quota anual de persona associada al club

– l’assegurança per a activitats esportives, culturals o de wellnes no federades, o la llicència federativa d’activitats esportives

– l’assegurança civil

– els costos de l’activitat o activitats triades dins de Panteres Grogues amb un valor màxim de 50€

 

A més, tindràs una persona de referència que t’acompanyarà durant el període que duri la beca. 

Voluntariado - voluntariat de Panteres grogues, club esportiu LGTBIQ+
què necessites per sol·licitar una beca com a persona trans* a panteres grogues?

Aquest programa de beques de Panteres Grogues està adreçat a persones transgènere, persones transsexuals i persones agènere o de gènere no binari que no hagin estat sòcies del club en els darrers dos anys. Alhora, si no són persones majors d’edat, han de comptar amb l’autorització expressa de les persones que tinguin la seva tutoria legal per poder optar a les beques.

La tramitació de la sol·licitud es farà exclusivament  a través del formulari telemàtic al qual pots accedir clicant aquí, i es pot presentar tant en català com en castellà. Les dades que es demanen al formulari són:

– Dades d’identificació: nom i cognoms de la persona interessada i, si s’escau, de la persona que la representa; adreça de correu electrònic i telèfon de contacte.

– Activitats que es volen fer dins de les oferides per Panteres Grogues i experièìenca prèvia o no amb aquestes activitats.

– Declaració expressa de què s’acompleixen tots els requisits abans esmentats  per poder gaudir de la beca.

La Junta Directiva del Panteres Grogues valorarà les sol·licituds rebudes i assignarà les beques en funció de la seva disponibilitat, les places de les activitats escollides i les particularitats de cada cas.

Per què el programa de beques per a persones trans* de Panteres Grogues?

Ho hem vist als mitjans: atletes trans* que aconsegueixen assolir la competició professional i no només pateixen insults constants, sinó que a més es considera que fan trampes, es difonen les seves dades mèdiques personals i esdevenen persones sotmeses a judicis públics als mitjans de comunicació. I si posem el focus en dones trans* o persones trans* femenines , a l’hora de competir s’enfronten a moltes altres dificultats: des de les lleis que intenten evitar la seva participació als canvis físics que l’hormonació provoquen als seus cossos. Des de Panteres Grogues trobem tot plegat inacceptable i entenem, a més, que  la regulació de l’esport d’elit o professional NO s’ha de traslladar a la resta de l’esport que practica la major part de la població.

Però la realitat és que les persones trans* s’enfronten cada dia a formes diverses de transfòbia, sigui directa o subtil, i en diversos àmbits de la seva vida, inclosa la pràctica esportiva. Hi ha moltes dades acadèmiques que confirmen que molt poques persones trans* fan activitats esportives regulars, fins i tot a nivell base.   

Panteres Grogues lluita per una societat i un esport igualitari, divers i just on la discriminació no hi tingui cabuda. Per això, el club vol contrarestar el fenomen d’abandó de l’esport base per part de persones trans* a través d’aquest programa de beques. Amb ell oferim un any d’activitats esportives regulars i gratuïtes en un entron segur i inclusiu, ja que a Panteres Grogues acollim a qualsevol persona independentment del seu sexe biològic, sexe sentit, raça, origen, estatus legal i/o social, etc.