neix panteres grogues

1994

A través de la iniciativa de Rudi, un noi alemany que va participar en un club inclusiu al seu pais, un grup de persones del col·lectiu LGTBI+ comencen jugar a vòlei platja a la Barceloneta.

creació del club

2001

Anys després de les primeres quedades per a jugar vòlei a la platja, Panteres Grogues es constitueix com un club esportiu LGTBI+ sense ànim de lucre amb l’objectiu d’oferir activitats en un entorn lliure de discriminació i donar visibilitat al nostre col·lectiu en l’àmbit esportiu.

1ª edició del panteresports

2003

¡Primera edició del Panteresports! El torneig multiesportiu LGTBI+ de PanteresGrogues neix per a donar visibilitat al col·lectiu a nivell internacional.

Cada any, durant un cap de setmana de setembre, el Panteresports ofereix activitats a esportistes LGTBI+ de tota Europa.

CREACIÓ DE BÀSQUET FEMENÍ

2004

Un grup de sòcies creen bàsquet femení amb l’objectiu de donar visibilitat a la dona esportista i reivindicar la igualtat dins i fora del camp de joc.

SEGONA COMPANYIA DE TEATRE

2007

Panteres Grogues crea la segona companyia de teatre. Cada temporada els dos grups de teatre del club assagen i estrenen obres amb l’objectiu de donar visibilitat al col·lectiu LGTBI+ en diferents espais culturals de la ciutat.

TEATRE

eurogames barcelona 08

2008

Panteres Grogues organitza l’edició dels EuroGames, el torneig multiesportiu LGTBI+ més important d’Europa que reuneix esportistes LGTBI+ de tot el món.

L’edició del 2008 va reunir més de 5.000 atletes de fins a quaranta nacionalitats i va marcar un abans i un després en la visibilització de l’esport inclusiu a Barcelona.

1ª edició del donasport

2009

¡Primera edició del Donasport! El torneig multiesportiu femení de PanteresGrogues neix en pro de la igualtat per a donar visibilitat a la dona esportista.

Cada any el Donasport ofereix activitats esportives i lúdiques de caràcter no competitiu amb l’objectiu de continuar avançant en la plena igualtat de la dona en el món de l’esport.

cinqué aniversari de ioga

2012

Ioga compleix cinc anys. Des de 2007, a més de disposar d’equips i grups esportius, PanteresGrogues ofereix un conjunt d’activitats de wellness per possar-se en forma i passar-ho bé.

federació de rem

2016

L’activitat de rem de Panteres Grogues es federa. Actualment el nostre club està federat en Rem, ciclisme, natació, tennis, voleibol i en la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

rem - remo en Panteres Grogues, club esportiu deportivo LGTBIQ+

pride bcn amb l'esport lgtbi+

2017

Pride BCN dedica l’edició a la lluita contra la LGTBIfobia en l’esport. Panteres Grogues, com a entitat col·laboradora, organitza xerrades, debats i actividadades per a reivindicar la necessitat de treballar en la normalització de les persones LGTBI+ en sector esportiu, tant a nivell amateur com professional.

premis correr per compromís

2018

Sincro Kids, el grup de menors trans creat per la secció de natació artística de Panteres Grogues, es converteix en un dels guanyadors de la cinquena edició dels “Premis Córrer per Compromís”, un certamen que premia projectes que destaquen pel seu caràcter social, solidari i/o de cooperació.

25 anys de panteres grgues

2019

Panteres Grogues celebra el 25a aniversari amb un cap de setmana de diversió ple d’activitats esportives, wellness i culturals en Platja d’Aro (Girona).

fes una

donació

“Col·labora amb el club a través d’una donació o mitjançant el pagament de la quota anual de Panteres Grogues i contribueix a fomentar l’esport LGTBI+”. +info

la nostra

estructura

L’òrgan superior que governa el club és l’assemblea general. Les decisions preses en cada assemblea general són vinculants per al conjunt de socis/es. Així mateix, l’organització és gestionada per la junta directiva, un grup de persones escollides cada quatre anys en eleccions.

Els estatuts del club estan inscrits en el Registre d’Entitats Esportives de la Generalitat de Catalunya.

Panteres Grogues s’organitza de manera descentralitzada basant-se en iniciatives personals i grupals dels socis/es del club. Les diferents seccions esportives, culturals i de wellness s’han creat i desenvolupat gràcies al treball voluntari dels equips de coordinació.

Vols iniciar una nova activitat en el club? Contacta amb nosaltres i t’expliquem com pots fer-ho!

fes-te

voluntari/a

“Panteres Grogues s’organitza a través del treball desinteressat de lequip de voluntariat. Apunta’t i col·labora amb el club de la manera que més t’agradi fer-ho!”

membres

de

Federaciones esportives:

Federació Catalana de Ciclisme.

Federació Catalana de Natació.

Federació Catalana de Tennis.

Federació Catalana de Rem.

Federació Catalana de Voleibol.

Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Associacions LGTBI+:

Pride Barcelona.

Agrupación Deportiva Ibérica.

Plataforma LGTBI de Catalunya.

Consells d’Instituciones públiques:

Consell Municipal d’Esport de Barcelona.

Consell Municipal LGTBI de Catalunya.

A nivell internacional el nostre club es membre de:

EGLSF (European Gay and Lesbian Sports Federation).

La nostra

junta
pantera trabajando
T’HI ESPEREM!
Carrer Floridablanca, 143. Barcelona.

Panteres Grogues 2023. Tots els drets reservats.