Des del pròxim 10 de març fins al maig, totes les dones que vulguin gaudir de l’esport de forma totalment inclusiva, respectuosa i divertida podran participar en la dotzena edició de les jornades esportives Donasport, promogudes per Les Panteres Grogues en el marc del Dia de la Dona, amb l’objectiu de fomentar la visibilitat de la dona en el món de l’esport.

La inauguració del Donasport 2023 se celebrarà el pròxim 10 de març, a les 18, al Centre LGTBI de Barcelona.

L’edició d’aquest any presenta tres grans novetats. Per una banda, se celebrarà per primera vegada la competició de vòlei pista, que tindrà lloc el pròxim 18 de març, de 09:00 h. a 17:00 h. al CEM Mundet. A més a més, torna l’activitat de rem al Barcelona International Sailing Center (BISC). El 16 d’abril, de 12:00 h. a 13:00 h. sortirem amb un llagut català, una de les embarcacions de tradició marítima i catalana més popular; per últim, el 5 de maig, a les 19:30, hi haurà un entrenament de Trail-Running per la Carretera de les Aigües-Collserola, una ruta circular d’uns 6-8 Km (desnivell aproximat 200metres) gaudint de la natura per corriols i trialeres. 

La gran varietat de modalitats esportives és un dels punts forts d’aquest esdeveniment; des de les més clàssiques com el futbol, el bàsquet o el tennis taula, passant per running, vòlei platja, senderisme, pàdel o fins i tot BTT i paddle surf.  

També hi haurà activitats socials i culturals, com la presentació del llibre Un vacío impertinente, que es realitzarà el 21 d’abril, a les 18:30 h. al Centre LGTBI de Barcelona, i comptarà amb la presència de la seva autora, Elena Mars.

Encara que els horaris són diferents segons la modalitat esportiva, la majoria de les activitats se celebraran durant els caps de setmana. Tots els detalls de les activitats, el programa complet i el procés per inscriure’s a les activitats es realitzarà a través de la web oficial.

“Després de 12 edicions, el Donasport s’ha convertit en un esdeveniment a tenir present en el calendari esportiu a casa nostra. Des de Les Panteres Grogues treballem per augmentar la visibilitat, la igualtat i el respecte de les dones al món de l’esport. El Donasport és una peça clau en la nostra estratègia i queda demostrat després d’haver rebut el Premi Dona i Esport de l’Ajuntament de Barcelona el novembre passat”, destaca en Joan Miró, president de Les Panteres Grogues.

S’espera que aquest any hi participin més de 400 dones, i que hi col·laborin unes 40 voluntàries, xifres que han augmentat respecte als anys anteriors i que demostren l’interès i el compromís de la població vers a un esport inclusiu i respectuós. En l’actualitat, el club promotor, Les Panteres Grogues, compta amb més de 1.700 socis i sòcies.