La Federació Catalana de Bàsquet finalment permet la possibilitat de jugar a la Lola, una nena trans* de 7 anys, amb el que sempre ha estat el seu equip 

La Lola és una nena trans* de només set anys. La seva passió sempre ha estat el bàsquet, esport al qual va començar a jugar en l’equip femení pre-mini. No obstant, la Federació Catalana de Bàsquet no va permetre en primera instància que la Lola continués gaudint del seu esport preferit. Tot i que ella s’identifica i viu com una nena des dels tres anys, el seu DNI consta amb el sexe masculí. La Federació s’emparava en aquest aspecte per negar la participació de la petita amb el seu equip. 

La família de la Lola va recórrer aquesta decisió a tots els òrgans possibles, a part d’iniciar una campanya a través de les xarxes i una petició a la plataforma change.org. A més, molts mitjans de comunicació es van fer ressò d’aquesta injustícia, que negava la possibilitat de la Lola de jugar amb el seu equip i només donava la solució de participar amb un equip mixt. Una solució que ni la família ni la pròpia afectada volia acceptar. 

Però tota aquesta lluita va tenir els seus fruits. Finalment, la federació va canviar la seva posició i va permetre a la Lola continuar jugant amb el seu equip. Una decisió celebrada per tothom, i que la petita va rebre amb un somriure que no podia amagar. Un somriure que deixava enrere tot el patiment anterior. 

Des de Panteres Grogues, hem donat tot el nostre suport a la Lola des de l’inici de la seva lluita. De fet, fa una setmana la secció de bàsquet femení va tenir una trobada amb ella i la seva família per tal de poder conèixer més d’aprop la seva història. A més, la Lola va rebre una motxilla i una equipació personalitzada per part del club, com a record del suport de Panteres en la seva lluita. 

Un cop conegudes les novetats en el cas, el club ha volgut felicitar la Lola per les bones notícies. A Panteres Grogues seguirem treballant per la inclusió a través de l’esport en totes les seves esferes, amb la intenció de no deixar a ningú enrere independentment de la seva edat, gènere o orientació sexual.  


lola juega basquet